Ar putea NATO apăra Suedia și Finlanda?

Din punctul de vedere al legalității interne a NATO, Suedia sau Finlanda nu au dreptul de a fi apărate mai mult decât Ucraina. Miniștrii apărării din Uniunea Europeană s-au întâlnit marți cu secretarul general NATO...
more | mai mult »

Plati prin scanarea palmei in Suedia

Peste o mie de magazine care permit plata produselor prin simpla scanare a palmei Practic, POS-urile au fost înlocuite cu scannere care citesc nu amprentele, ci dispunerea vaselor de sânge, despre care se știe că este unică.
more | mai mult »

Paula Seling și Ovi s-au întilnit cu românii din Danemarca la Ambasada româna din Copenhaga

Paula Seling și Ovi s-au întilnit cu românii din Danemarca la Ambasada româna din Copenhaga... www.Danemarca.dk
more | mai mult »

Vizita domnului ambasador Cătălin Avramescu în orașul Salo

În data de 24.03.2014, domnul Cătălin Avramescu, ambasadorul României în Finlanda, a efectuat o deplasare în orașul Salo unde a avut discuții cu dl. Antti Rantakokko, primarul orașului
more | mai mult »

 

Concert românesc la Zilele Culturii Române din Copenhaga …

Pe cît facem pariu ca Excelenta Sa ne va informa despre evenimentul de astazi, peste cîteva zile cînd vom afla ca au fost invitati „unii membrii ai comunitatii românesti” 🙁 Concert românesc la Zilele Culturii Române din Copenhaga …

Nu este prima data cînd Ambasada României la Copenhaga nu face publice astfel de  evenimente, decît dupa ce acestea au avut loc. Sa va fie rusinee băăă !

Pianistul Eduard Stan şi violonistul Remus Azoiţei susțin, astăzi, un concert la Biblioteca Regală din Copenhaga.  Repertoriul include Sonata nr. 3 pentru vioară şi pian în La minor, op. 25 ”În caracter popular românesc” de George Enescu şi Sonata pentru vioară şi pian în La Major de Gabriel Fauré.

 Cei doi muzicieni concertează în premieră în această formulă la Copenhaga. Evenimentul face parte din programul Zilele Culturii Române la Copenhaga, aflat la prima ediţie în acest an.

Remus Azoiţei este absolvent al Conservatorului din Bucureşti, obţinând apoi o bursă de studii la renumita Juilliard School din New York, unde a studiat cu Dorothy Delay şi Itzhak Perlman, obţinând titlul de Master of Music. Este profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, fiind cel mai tânăr profesor din istoria acestei instituţii. În 2005 a fost distins cu titlul de Asociat al Academiei Regale de Muzică din Londra, pentru activitatea sa concertistică şi pedagogică de excepţie.

Eduard Stan a studiat la Academia de Muzică din Hanovra sub îndrumarea lui Arie Vardi. Cariera concertistică l-a purtat pe importante scene ale Europei (Berlin Philharmonie, Musikhalle Hamburg) şi ale Statelor Unite (Salt Lake City Temple Square şi PUC California). A cântat ca solist cu orchestre din Germania, Austria, Italia şi România şi sub bagheta unor dirijori ca Shinya Ozaki, Lutz Köhler, George Balan şi Thomas Dorsch, bucurându-se de recunoaştere internaţională. În 2009 a fost distins cu Premiul Prometheus pentru promovarea culturii române în lume.

sursa :  http://timpromanesc.ro/concert-romanesc-la-zilele-culturii-romane-din-copenhaga

Comentarii

Comentarii

lasati un comentariu