Ar putea NATO apăra Suedia și Finlanda?

Din punctul de vedere al legalității interne a NATO, Suedia sau Finlanda nu au dreptul de a fi apărate mai mult decât Ucraina. Miniștrii apărării din Uniunea Europeană s-au întâlnit marți cu secretarul general NATO...
more | mai mult »

Plati prin scanarea palmei in Suedia

Peste o mie de magazine care permit plata produselor prin simpla scanare a palmei Practic, POS-urile au fost înlocuite cu scannere care citesc nu amprentele, ci dispunerea vaselor de sânge, despre care se știe că este unică.
more | mai mult »

Paula Seling și Ovi s-au întilnit cu românii din Danemarca la Ambasada româna din Copenhaga

Paula Seling și Ovi s-au întilnit cu românii din Danemarca la Ambasada româna din Copenhaga... www.Danemarca.dk
more | mai mult »

Vizita domnului ambasador Cătălin Avramescu în orașul Salo

În data de 24.03.2014, domnul Cătălin Avramescu, ambasadorul României în Finlanda, a efectuat o deplasare în orașul Salo unde a avut discuții cu dl. Antti Rantakokko, primarul orașului
more | mai mult »

 

Islanda a început procesul de anulare a datoriilor persoanelor fizice

eye65

Islanda a anunţat, luni, că a demarat cu succes procesul de anulare a unei părţi din datoriile celor care au luat un credit imobiliar, proces care ar putea scuti aproximativ jumătate din gospodării de la plata unei sume de până la 26.000 de euro, transmite AFP.Duminică, fiscul islandez a inaugurat pagina de Internet leidretting.is, pe care islandezii pot să-şi depună dosarul. În primele două ore, au fost înregistrate 5.000 de persoane care şi-au depus dosarul, a declarat unul dintre responsabilii tehnici, pentru cotidianul Frettabladid.


Vinerea trecută, Parlamentul islandez a adoptat un proiect de lege care permite debitorilor să ceară această anulare de la plata datoriilor, suma respectivă urmând să fie finanţată în întregime de către stat.

Măsura este una dintre principalele promisiuni din campania electorală a Partidului Progresului al premierului Sigmundur David Gunnlaugsson, învingător la alegerile legislative din luna aprilie 2013, împreună cu aliatul său conservator – Partidul Independenţei.

Cel mai important punct al acestei măsuri este reducerea principalului datoriei pentru gospodăriile care au contractat un credit imobiliar indexat cu indicele inflaţiei, fără a ţine cont de nivelul veniturilor. Această reducere a datoriei este plafonată la patru milioane de coroane (aproximativ 25.900 de euro).

Guvernul de la Reykjavik estimează că de acest plan vor beneficia aproximativ 60.000 din cele 124.000 de gospodării din Islanda, care ar urma să solicite, în medie, 1,1 milioane de coroane (7.100 de euro). Însă, planul Guvernului a dat naştere la critici din partea Fondului Monetar Internaţional, Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare în Europa şi agenţiei de evaluare Standard and Poor’s, din cauza costului său ridicat şi al beneficiilor economice incerte.

Înainte de prăbuşirea sistemului financiar local în 2008, băncile din Islanda nu ofereau credite indexate cu inflaţia. Însă, unul dintre efectele crizei a fost şi creşterea inflaţiei din cauza deprecierii coroanei islandeze şi, în consecinţă, a datoriilor gospodăriilor.

Islanda a început procesul de anulare a datoriilor persoanelor fizice

Comentarii

Comentarii

lasati un comentariu