Ar putea NATO apăra Suedia și Finlanda?

Din punctul de vedere al legalității interne a NATO, Suedia sau Finlanda nu au dreptul de a fi apărate mai mult decât Ucraina. Miniștrii apărării din Uniunea Europeană s-au întâlnit marți cu secretarul general NATO...
more | mai mult »

Plati prin scanarea palmei in Suedia

Peste o mie de magazine care permit plata produselor prin simpla scanare a palmei Practic, POS-urile au fost înlocuite cu scannere care citesc nu amprentele, ci dispunerea vaselor de sânge, despre care se știe că este unică.
more | mai mult »

Paula Seling și Ovi s-au întilnit cu românii din Danemarca la Ambasada româna din Copenhaga

Paula Seling și Ovi s-au întilnit cu românii din Danemarca la Ambasada româna din Copenhaga... www.Danemarca.dk
more | mai mult »

Vizita domnului ambasador Cătălin Avramescu în orașul Salo

În data de 24.03.2014, domnul Cătălin Avramescu, ambasadorul României în Finlanda, a efectuat o deplasare în orașul Salo unde a avut discuții cu dl. Antti Rantakokko, primarul orașului
more | mai mult »

 

Jurnal de Nord : Duminica, 25 mai, românii din Norvegia sunt asteptati la Oslo

eye532

Conform Biroului de Statistică, la sfârșitul anului 2013, în Norvegia se aflau înregistrați 12 mii de cetățeni români. Neoficial, în acest moment, pe teritoriul norvegian locuiesc peste 20 de mii de români. Mai mult de jumătate dintre aceștia sunt stabiliți în zona orașelor Oslo și Bergen.

Pe 25 mai vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European. La Ambasada României din Oslo (situată la adresa Oscars gate 51) va fi deschisă o secție de votare, care va funcționa între orele 07.00 și 21.00. Toți cetățenii români, care locuiesc sau sunt în trecere prin Norvegia, sunt așteptați să participe la vot pentru a alege reprezentanții României în Parlamentul European. Se poate vota pe baza unui act de identitate valabil (carte de identitate, buletin sau pașaport).

Aici puteți vedea buletinul de vot – candidații independenți și listele partidelor politice pentru alegerile de duminică.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa Ghidul alegătorului român din străinătate.

La rugămintea Ambasadei României din Norvegia, redăm comunicatul emis de reprezentanții autorităților române la Oslo, cu privire la alegerile europarlamentare de duminică:

”În data de 25 mai 2014 vor avea loc alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European.

Ministerul Afacerilor Externe organizează secţiile de votare din străinătate şi formulează propuneri privind acreditarea reprezentanţilor organizaţiilor internaţionale şi ai mass-media străine.

La Ambasada României la Oslo (situată la adresa Oscars gate 51, Oslo) va fi deschisă o secție de votare, care va funcționa între orele 07.00 și 21.00 (ora Norvegiei).

Potrivit legislaţiei pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, pot vota toți cetățenii români aflați în străinătate (inclusiv turiștii), pe baza următoarelor documente:

cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie,
buletinul de identitate,
paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic,
paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic,
paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar.

Nu se poate vota cu acte expirate sau cu titluri de călătorie!”

Duminica, 25 mai, românii din Norvegia sunt asteptati la Oslo

Comentarii

Comentarii

lasati un comentariu