Ar putea NATO apăra Suedia și Finlanda?

Din punctul de vedere al legalității interne a NATO, Suedia sau Finlanda nu au dreptul de a fi apărate mai mult decât Ucraina. Miniștrii apărării din Uniunea Europeană s-au întâlnit marți cu secretarul general NATO...
more | mai mult »

Plati prin scanarea palmei in Suedia

Peste o mie de magazine care permit plata produselor prin simpla scanare a palmei Practic, POS-urile au fost înlocuite cu scannere care citesc nu amprentele, ci dispunerea vaselor de sânge, despre care se știe că este unică.
more | mai mult »

Paula Seling și Ovi s-au întilnit cu românii din Danemarca la Ambasada româna din Copenhaga

Paula Seling și Ovi s-au întilnit cu românii din Danemarca la Ambasada româna din Copenhaga... www.Danemarca.dk
more | mai mult »

Vizita domnului ambasador Cătălin Avramescu în orașul Salo

În data de 24.03.2014, domnul Cătălin Avramescu, ambasadorul României în Finlanda, a efectuat o deplasare în orașul Salo unde a avut discuții cu dl. Antti Rantakokko, primarul orașului
more | mai mult »

 

Lovitură de proporţii în portul Hamburg | Au fost capturate 14.000 de dosare bancare elveţiene cu date despre evazionişti germani

Două containere pline cu 14.000 de dosare bancare elveţiene, printre care erau şi informaţii despre conturi din Insulele Caiman, au fost capturate de vameşii din portul Hamburg, informează AFP, citând Welt am Sonntag.

Publicaţia germană mai precizează că mai mult de o mie de cutii care conţineau date despre conturi offshore aparţinând unor evazionişti germani au fost găsite de autorităţile vamale la sfârşitul lunii mai. Cel puţin o parte dintre ele provind de la filiala din Insulele Caiman ale băncii elveţiene Coutts, care este, de fapt, o filială a Royal Bank of Scotland.

Cele două containere trebuia să ajungă la Geneva, mai scrie publicaţia germană, în fragmentele publicate sâmbătă, ca o avanpremieră a unui articol care va apărea duminică.

În plus, săptămânalul Focus susţine că au fost caputrate diverse documente care privesc familia saudită a lui Osama Bin Laden.

Ministrul finanţelor german a declarat pentru Welt am Sonntag, că această descoperire are legătură cu o anchetă deschisă de parchetul din Dusseldorf, împreună cu serviciile fiscale ale landului Rhenania de Nord-Westfalia.

Acest land a cumpărat, în 2012, CD-urile cu datele despre germanii bănuiţi de fraude fiscale prin intermediul băncilor elveţiene.

Banca a confirmat că documentele erau în drum spre insulele caiman, unde urmau să fie arhivate şi depozitate. Banca “lucrează îndeaproape şi constructivă cu autorităţile pentru a găsi o soluţie şi pentru a continua livrarea documentelor”, susţine un purtător de cuvânt, care a dat asigurări că nu are cunoştinţă de nicio anchetă care s-ar desfăşura în această perioadă, informează site-ul cursdeguvernare.ro

 

 

Comentarii

Comentarii

lasati un comentariu