Ar putea NATO apăra Suedia și Finlanda?

Din punctul de vedere al legalității interne a NATO, Suedia sau Finlanda nu au dreptul de a fi apărate mai mult decât Ucraina. Miniștrii apărării din Uniunea Europeană s-au întâlnit marți cu secretarul general NATO...
more | mai mult »

Plati prin scanarea palmei in Suedia

Peste o mie de magazine care permit plata produselor prin simpla scanare a palmei Practic, POS-urile au fost înlocuite cu scannere care citesc nu amprentele, ci dispunerea vaselor de sânge, despre care se știe că este unică.
more | mai mult »

Paula Seling și Ovi s-au întilnit cu românii din Danemarca la Ambasada româna din Copenhaga

Paula Seling și Ovi s-au întilnit cu românii din Danemarca la Ambasada româna din Copenhaga... www.Danemarca.dk
more | mai mult »

Vizita domnului ambasador Cătălin Avramescu în orașul Salo

În data de 24.03.2014, domnul Cătălin Avramescu, ambasadorul României în Finlanda, a efectuat o deplasare în orașul Salo unde a avut discuții cu dl. Antti Rantakokko, primarul orașului
more | mai mult »

 

Senatorul Alexandru Cordoş, vizită oficială în Suedia

Președintele Grupului parlamentar de prietenie România – Suedia, senatorul Alexandru Cordoș a efectuat o vizită oficială în Regatul Suediei, alături de Președintele Camerei Deputaților, deputatul Valeriu Zgonea, cu scopul intensificării relațiilor bilaterale între statul român și cel suedez și demararea unor proiecte comune menite să contribui la dezvoltarea sectorul economic și social al celor două țări.

Demnitarii români au avut întrevederi cu Președintele Parlamentului Suediei, Peter Westerberg, Vicepreședintele Parlamentului Suediei, Susanne Eberstein, cu membrii Comisiei pentru asigurări sociale, Comisiei pentru afaceri externe și cu Președintele Grupului parlamentar de prietenie Suedia – România, Peter Jeppsson.

Temele principale abordate în cadrul acestor întrevederi la nivel înalt au vizat cooperarea economică dintre cele două state, modul de utilizare a surselor de energie alternativă, protecția comunității române din Suedia și incluziunea romilor în societate. Comunitatea românească din Regatul Suediei se ridică la aproximativ 25.000 de cetățeni.

„Am avut numeroase întrevederi cu oficialii suedezi, parteneri de încredere ai României, pe tema respectării dreptului la muncă şi protecţie socială a cetățenilor români. Am pus la punct proiecte comune în această direcţie, care urmează să fie demarate curând. De asemenea, am discutat despre implementarea în România a unui sistem sustenabil de energie regenerabilă, bazat pe expertiza suedeză. Nu în ultimul rând, am participat la inaugurarea liniei directe de zbor București – Stockholm, în prezența Prim-vicepreședintelui Parlamentului Suedez, doamna Susanne Eberstein. Acesta este un pas foarte important pentru dezvoltarea schimburilor economice între cele două state, asigurând o legătură rapidă şi directă între centrele de putere ale ambelor ţări” a declarat senatorul Alexandru Cordoș.

Din cadrul delegației oficiale au făcut parte și domnul deputat Denes Seres, chestor al Camerei Deputaților și membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională  și domnul deputat Lucian Nicolae Bodea, membru al Comisiei pentru industrie și servicii a Camerei Deputaților.

 

Senatorul Alexandru Cordoş, vizită oficială în Suedia

Comentarii

Comentarii

lasati un comentariu